keskiviikko 18. elokuuta 2010

Keittiö elokuussa 2010

Keittiö on kokenut pientä kasvojenkohotusta tässä vuosien mittaan, ihan kaikessa rauhassa. Pariskunta, jolta ostimme talon 6 vuotta sitten, olivat rempanneet keittiön. Tyyli oli sopivan maalaisromanttinen meidän makuun, mutta värimaailma oli todella tunkkanen. Blogissa on kuvia lähtötilanteesta, huh. Kaapistot on kunnon puuta, mutta pyökki ei oikeen meitä viehättänyt...Mies maalasi kaapinovet valkoiseksi, ja meikäläinen on tässä kesän aikana maalaillut valkeaksi runkoja. Kesken on vielä:). Lattiat oli koivu/vaahteralaminaattia, tasot mahongin väristä massiivipuuta...vanha keittiönpöytä oli kuin piste iin päälle, sillä sen kansi oli tummunutta mäntyä...johan oli alunperin ihan kaikkien puusävyjen kirjoa;D. Keittiön pöytä on nykyään lastenhuoneessa ja ostimme Ikeasta saarekkeen ja tuolit. Kaappitilaa ei ole koskaan liikaa, ja saarekkeen hyllyille saa hyvin kattilat sun muut isot ja tilaavievät astiat, joiden on kuitenkin hyvä olla käden ulottuvilla. Moni on kysyny, ollaanko tehty keittiöremppa, mutta aika pienellä koko tilan ilme on saatu muuttumaan. Myös hella maalattiin valkoiseksi, se oli alunperin tummanruskea. Edelliset omistajat olivat sen maalanneet ja kertoivat etsineen oikeaa ruskeaa sävyä hartaasti...sorry, vähän tuli huono omatunto kun maalasin päälle, mutta nou kän duu:)
Tässä kuvakulma ruokahuoneen puolelta keittiöön. Ompelin Tilda- kankaasta verhon saarekkeeseen, tosin nyt jo kyllästyttää kuosi aika pahasti. Ehkä jouluksi sitten kehitän jotain muuta. Saarekkeen avonaisiin sivuihin on tarkoitus vielä laittaa näkösuojaksi valkoinen paneeli, mutta eipä tässä ole mikään kiirus asian kanssa...

Tässä vielä eteisestä kuvattuna. Ikean penkki maalattiin Annie Sloanin kalkkimaalilla. Kuvasta juuri ja juuri näkyy saarekkeen yllä oleva peltinen valaisin, sen tilalle kaipaan jotain muuta, ehkä pientä mustaa kristallikruunua...sen tiedän sitten, kun se tulee jossakin vastaan:). Tapettejakin tähän huoneeseen on tohon akkunaseinälle vaihdettu, ihanaa pilkkutapettia Terran alekorista! Vanha tapetti olikin todella työläs poiustaa, vinyylitapettia johon oli vedetty maali päälle. Eikä gyprocissa ollenkaan pohjamaalia- voitte kuvitella millaista ylihidasta nyppimistä sen poistaminen oli. Pieni seinänpätkä astiakaapin takaa pitää vielä tapetoida, ostin viisaana tapetinpoistoainetta odottamaan inspiraatiota.
Tässä siis meidän kööki.


4 kommenttia:

maija maitoparta kirjoitti...

Ihana keittiö!!Paljon ihania juttuja mistä tykkään!:)
Saarekkeesta pidän erityisen paljon!:)

Noora kirjoitti...

Sulle on "haaste" mun blogissa. :)

Elisa kirjoitti...

kiitos kommenteista!!oli kyllä tosi surkeita kuvia mulla jälleen, mutta vähän näkee yleisilmettä:). saareke on kyllä ihana minustakin, ja moni sitä ihasteleekin, kun ei rintamamiestaloissa yleensä sellaista ole. ainakaan tälläsissä, missä keittiö on selkeesti oma huoneensa.
vai haaste, pitääpä mennä noora katsomaan:)

Christina kirjoitti...

Tosi kaunis keittiö ja tykkään myös kovasti saarekkeesta!!
( sain sen blogi-yrityksen tänään alkamaan, kiitos vinkistäsi siis.. tervetuloa kurkkaamaan, yritän päivittää..) =)