tiistai 17. elokuuta 2010

Ruokahuoneen muutos:)

Aivan ahdistuin ruokahuoneen kanssa:D. Siispä piti laittaa tuulemaan! Takseinän kynttilät lähtivät ja tilalle laitoin lautashyllyn. Tosi kiva saada sekin pitkästä aikaa taas näkyville. Valaisimetkin vaihtuivat. Olin jo pitkään kuolannut tuota mustaa lamppua ja nyt oli pakko se ostaa. Toinen vaihtoehto olisi ollut joku kunnon kristallikruunusysteemi, mutta koska olkaarissa on jo hieman romanttisempi valaisin, kaipasin hieman simppelimpää tähän huoneeseen. Mattokin vaihtoi väriä valkoisesta mustaksi. Vielä kun joku tulisi sen joka päivä imuroimaan niin olisin tyytyväinen:D Jossakin vaiheessa taidan hankkia tuoleille ne huput. Nyt vaan ne mietityttävät, sillä perheessä on kuitenkin kolme alamittaista tahmatassua, enkä jaksaisi koko ajan olla pesemässä ja silittämässä. Ne kyllä ovat olleet hankintalistalla jo vuosia, että ehkä ne vaan pitää hankkia. Siirsin muuten tuon senkin muurin edestä tuohon akkunan alle.Kävin pitkästä aikaa taas Kontissa ja tarttui mukaan tuo ihana pitsireunainen liina. Hinta tais olla 5,50e, eli ei mikaan hirvee hinta, sillä kunto on todella hyvä. Ja pyykkiteline tossa akkunan edessä kuuluu meidän ruokahuoneen vakiovarustukseen:)

Tässä vähän näkymää rappusille ja "kodariin"...meillä pyykkihuolto tapahtuu rappusten alla ruokahuoneessa. Kivoja nää vanhat talot, luovuuttaan saa käyttää ja kaikkea voi tehdä missä vaan huoneessa;). Ruokahuoneessa kuivataan talvella pyykitkin.
Rappuset on ihan kesken, tosin ollaan jo niin totuttu niihin, että saavat kesken ollakin. Lakatut raput ovat todella liukkaat, eikä värikään miellytä. Ylläri, että valkoinen tai ihan vaalea helmenharmaa maalipinta olis mukavampi. Reunaan on tarkoitus maalata kaistale sillä liukestemaalilla ja myös numeroida askelmat sabluunan tai tarrojen avulla. Urakka vaan odottaa tekijäänsä...
Tämä taso oli akkunan alla, ihan kivasti se tohon muurinkin eteen sopii. Huone on viihtyisämpi nyt, kiitos vinkeistä vielä! Arvatkaapa muuten mitä autotallissa odottaa? Ne uudet, punaiset kukkatapetit! Maksoivat omaisuuden, mutta nykyiset on niin reikaleina että ihan hävettää. Nyt aletaankin pikkuhiljaa repimään vanhoja pois:)3 kommenttia:

Jeppu kirjoitti...

Hieno muutos, jotenki kodikkaampi nyt! Kierreportaat on ihanat, meillekkin niitä haaveilin, mutta ei tila riittänyt...

maija maitoparta kirjoitti...

Löysin tänne sisustusideoiden kautta ja jään seuraamaan!:)
Ihana blogi ja koti!Meillä on sama(?) ruokailuryhmä!:D

Elisa kirjoitti...

kiitos:)! katotaan miltä näyttää ja mitä sitten vaatii, kun seinien väri muuttuu.
jeppu, kierreportaat on kyllä erikoinen ratkasu näin rintamamiestalossa, entiset omistajat olivat nuo jo hankkineet. kakkoslaatua, joka suuntaan väärät ( ei saada esim kaikkia pinnoja paikalleen:/), jne, mutta ihan hauskat kyllä.
tervetuloa maija maitoparta:)