sunnuntai 1. elokuuta 2010

Murheenkryyni

Pitkään olen jo harmitellut ruokahuoneen tunnelmaa. Se on jotenkin niin kolkko. Lisäksi huoneessa ärsyttää lukuisat pystylinjat; pystyraitatapetit, 2 roikkuvaa valaisinta, 2 pitkää kynttiläjuttua seinällä, amppeli, kierreportaiden pinnat, tuolien selkänojat...
Huone on kodikkaampi, kun siellä on pitkät verhot, mutta lasten takia en voi sellaisia laittaa. Pojat roikkuvat niissä ja tuleehan ne sieltä alas, tästä "kivat" muistot lattiassa...
Akkunan alla oleva taso on väliaikaisratkaisu, kunhan löydän jotain persoonallisempaa, samoin sen ja astiakaapin välissä olevat pahvi- ja muovilaatikot ( ei ne juuri tästä näy, mutta tarkkasilmäisille tiedoksi eniveis;))ovat matkalla työmaalle, vaikka ovatkin kai juurtumassa jo kotiin...Vaalean maton tilalle on tulossa musta puuvillamatto, nyt on jokin musta kausi menossa ja musta- valkoinen ripauksella pellavaa on mulle nyt se miellyttävin vaihtoehto.
Tuoliongelma saattaisi ratketa joko uusilla tuoleilla ( liian kallista, koska haluiaisin Riviera Maisonin rottinkituolit tai tolixit) tai sitten irtohupuilla...Olen myös miettinyt tapetointia, mutta lapset saa kyllä uudetkin ihan kamalaan kuntoon, niin tiedä sitten siitä ( täällä blogissa oli kuvakin siitä ihanasta punaisesta tapetista). Vai ottaisiko pois nuo kynttilähommelit? No, tässä syksyn aikana jotain kehitän tälle huoneelle, mutta ideoita otetaan vastaan;)

6 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Moi! Mä en osaa kyllä yhtään sisustaa ja olen vähän sikäli huono vinkkamaan, mut vinkkaanpa kuitenkin! :D Tuli nimittäin heti mieleen, kun näin kuvan, et toimisko, jos ottais ne kynttiläjutskat pois ja siihen tilalle suorakaiteen muotoinen taulu vaakaan..? Ja se tauluhan vois olla vaikka kankaansa tehty, siis kehikkoon pingotettu, niin voisit löytää sopivan vaikka ihan kangaskaupasta..? Hmm... miksei pyöreäkin rikkois sitä pystysuora-vaikutelmaa..? :)

Elisa kirjoitti...

heippa noora!

kiitos vinkistä! pitää kokeilla;).johon nuo onkin kohta 6 vuotta tuossa paikallaan olleet, eli aikakin jo vähän saada vaihtelua:D

Jeppu kirjoitti...

Moikka! Hyppään mukaan kivaan blogiisi :) Musta ei nyt ole tuohon ongelmaan kyllä apua... :)

Elisa kirjoitti...

Heippa Jeppu!
Tervetuloa vaan mukaan:)
Eiköhän ruokahuonekin ala pikkuhiljaa muokkautumaan...kynttiläjutut lähtivätkin jo pois, myös senkki ja pöytätaso vaihtoivat paikkaa ja uusi valaisin tulon päällä. Kuvaan muutosta tässä ehtiessäni:)

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Mä taipuisin helposti pestävien huppujen kannalle. Hankit pari ylimääräistä pesukiertoa varten.

Tyhjä seinä kaipaa jotain enemmän kuin kynttilän jalat. Esim lautashylly tai avohyllyt, joissa kivoja astioita, kynttilöitä, pieniä kuvia ym. kausijuttua.

Kelloseinälle vaikka kapea tauluhylly tai pari päällekäin ja jotain sälää niihin. Vaikka vanhoja kasvikuvia tai reseptejä. Tai jos tykkäät seinäteksteistä, niin siihen sopisi joku iso kirjoitus, mikä ei kuitenkaan vie tielaa kulkuväylältä.

Ainosofia kirjoitti...

Heips,
komppailen Uuden Kuun Emiliaa.

Minustakin tuohon kynttilöiden paikalle sopisi joku hyllykkö, johon jotain kivoja juttuja ilmettä antamaan.