keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Puu kaatuuuuu!!!(ja arvonta!!)

Tälläsen vanhan talon pihapiirissä oli ihan hirvee määrä isoja, vanhoja puita. Se oli mun mielestä iso osa koko paikan viehätystä, oli vähän sellanen "peikkometsä"- fiilis ;D. Joku aika sitten oli pakko pistää hevoskanstanja päreiksi, kun myräkkä hajotti siitä osan ja se paljastui ihan lahoksi. Tästä alkoikin sitten pohdinta, kaadetaanko puita lisää ja jos kaadetaan, kuinka monta.Lopulta niitä kaadettiinkin urakalla, miehen sormet oikeen syyhys;D. Tässä muutama kuva häppeningistä. 
 Aikamoista menoa se oli, puut oli nimittäin niin valtavia jo. Välillä vaan koko torppa heilui, kun puu mätkähti alas :).
 Puiden kaatamiseen omalta tontilta tarvitaan kaava-alueella lupa. Meillä tilanne oli siinä mielessä hyvä, että ollaan kaava-alaueen ulkopuolella, joten niitä sai kaadella ihan oman mielen mukaan. Osa oli niin liki noita sähkölinjoja, että Pori Energialta pyysimme asiantuntijan katsomaan, josko niiden puiden kaataminen olisi heidän hommaansa. Käyvät kyllä tekemässä karsintaa yms, mutta ei näin "tilauksesta" ja vedettiin sitten ne itse matalaksi. Aika erikoista, täällä kun myrskyää vähän väliä, eivätkä olleet kiinnostuneita ennakkoon välttämään puun kaatumisen piuhoille, vaikka itsekin totesi puiden olevan vähän hankalia kyllä. Saa kuulemma ihan rauhassa kaatua langan päälle, olisivat vasta sitten tulleet korjaamaan vauriot. Erikoista touhua.


 

Puita kaatui ja tilalle tuli ei-niin-kivoja kantoja. Se onkin sitten seuraava projekti, kannot pois ja pihan maisemointia kaikin puolin. Meillä on myös edelleen se vanha saunamökki vartoomassa purkajaansa,joten se taidetaan pistää samalla kertaa matalaksi. Jälleen ollaan ihan ihmeissään näistä rakennusalan ihme koukeroista. Saunamökki on oikeasti siinä kunnossa, että joku kaunis kerta se kaatuu jonkun niskaan. Vaikka ei olla kaava-alueella, sen purkamiseen tarvitsemme silti luvan eikä lupaa voi hakea, ennen kun on kaikki sovittu urakoitsijan kanssa viimeistä piirtoa myöten; kuka purkaa ja valvoo, minne viedään tiilet, puut ja betoni jne. Nooh, ei tuo nyt niin vaativa homma olisi, MUTTA: jos ne hemmetin urakoitisjat tulisivat edes tekemään jonkin sortin hinta- arviota, niin vois ees valita kuka homman saisi tehdä! Lupaavat yksi toisensa jälkeen,juu tullaan parin päivän päästä tms, mutta eipä näy. Pitäisi kyllä vähän kehittää asiakaspalvelua ;).
Aitakin kaipaisi ehostusta; osa jäi aikanaan maalaamatta ja tallin takaa puuttuu pätkä. Mies haluaisi pistää koko viritelmän matalaksi, meikäläinen taas tykkää sen anatamasta näkösuojasta, etenkin nyt kun puut on pois. Mutta mitä ihmettä tilalle?? Kommenttikenttään voi heitellä ideoita, joku pensasaita olisi ihana, tai syreenit <3 nbsp="" p="">
Niin juu,  arvonta löytyy siis tuolta. Kaverini Johannan blogista, viinilaseja tyrkyllä:). Arvonta on käynnissä vielä huomisen päivän, eli olkaa nopeita! Itsekin tekisi mieli osallistua, mutta A) meillä ei juoda viiniä , B)  jos juodaan, se vähä juodaan suoraan vaikka kahvimukista ;D ja D) astioita pitäisi muutenkin vähentää, niitä on liikaa( tai siis näin uskottelen armaalle aviomiehelleni, vaikka OIKEASTI astiaostoslista on kilometrin pituinen...;D). 
  Mukavaa viikkoa kaikille, palaan taas tänne kirjottelemaan kun jotain tapahtuu ( toivottavasti jo läjipäivinä, pientä sisustuksellista operaatiota pukkaa;D)

Ei kommentteja: