perjantai 28. elokuuta 2015

Pihaprojekti alkuun!

Vihdoinkin saatiin saunamökin purkuoperaatio käyntiin! Tässä muutama kuva lähtötilanteesta, lisään jälkeen- kuvat sitten myöhemmin. 
  Pihalla oli ihan kiitettävä määrä erikokoista kivenmurikkaa, ne pelastettiin talteen ja toivonmukaan saadaan ideoitua niille joku käyttötarkoitus, kun aletaan pihaa laittamaan.
 Tässä näkyy hyvin tasoerot pihan muodoissa, keskellä pihaa meni ihmeellinen syvennys. Sitä ei huomannut ennen puiden kaatoa, etenkin vanha kuusi peitti sen oksiensa suojaan hyvin. Paviljonki lähti myös jätelavalle, hevoskastanjan oksa teki nimittäin tuhojaan tippuessaan sen päälle eikä tuo jeesusteipillä fiksailtu häkkyrä oikein enää miellyttänyt. Nyt onkin ohdinnassa, ostammeko uuden paviljongin vai teemmekö terassin. Tämä vielä ihan auki....
  Saunamökki. Laitoin toriin ilmoituksen purkukuntoisesta saunasta, mistä sai tulla hakemaan kaiken, minkä tarvitsee. Ilmaiseksi. Johan alkoi puhelin soida ja saimme hyvin vielä käyttökuntoista romua uusiokäyttöön, mm. alkuperäiset akkunat, pata, kiuas...Meiltä taas säästyi lajittelun/ kierrätyksen vaiva ja saimme jätelaskuakin näin pienemmäksi. Win- win :D
 Keskipihan syvennys näkyy tässä kuvassa erityisen hyvin. myös todella upea leikkimökki :D. Se lähti myös, toiveena on saada muksuille joku vähän vetävämpi tilalle.
 Aita lähti myös. Se oli todella painava ja alkoi kaatumaan pehmeässä savimaassa vuosien mittaan. Aitaprojekti oli myös jäänyt kesken, eli autotallin takana oli myös aidatonta aluetta ja osa oli jopa jäänyt maalaamatta. Suunnitelmissa on aidata piha esimerkiksi norjanangervoilla, niitä kun on jo etupihalla muutama. Mielelläni käyttäisimme myös pihassa rintamamiestalolle tyypillisiä kasveja ja norjanangervoa on käytetty paljon. Mietinnässä silti vielä, suunnitelmat voivat muuttau vielä moneen kertaan ja tässähän on talvi aikaa miettiä näitä asioita perin pohjin. toki näin syksylläkin vois istutella kaikenlaista, mutta turhaan sitä hoppuilemaan,.
 Rakkaan puolisoni huumoria ja taidetta :D. Kuvassa myös homman toteuttaneen firman kaivuria...Saimme kyllä todella loistavaa palvelua! Homman hoiti hienosti Merikarvialta Koskilahti ky. Suosittelen lämpimästi!
 Etupihaa...
 Aikanaan salaojituksen yhteydessä jäi laittamatta sokkelin reunat kuntoon. Maa vietti ikävästi talolle päin ja seinänvieri kasvoi ties mitä heinää. Nämä olis nyt tarkotus sekä talon että autotallin ympäriltä laittaa vielä tänä syksynä kuntoon. Sorakaisteleen päälle aateltu esim seulapääkiveä.
Näkösuojaa antanut pihlaja lähti myös saunan mukana. Harmitti, kun en ehtinyt pelastaa tilapäispenkissä kasvaneita ruusuja sun muita rehuja, mutta onneksi sekä mummini pihalta hankittua sekä täällä jo kasvanutta ruusua löytyy pihan perältä. Vanha omenapuu pistettiin myös päriksi, se vähän kirpasi, mutta itse haaveilen erilajikkeesta tonne pihan perälle. Vanha kun oli jokin mehulajike, eikä meillä oikeen mehuja juoda.
 Saunan purku onnistui muuten lopulta ihan vain toimenpideilmoituksella, vaikka rakennusvalvonnasta ensin meitä peloteltiin, että tarvitaan maksullinen purkulupa ja isot selvitykset siitä, mihin purkujäte sijotetaan. Kerrankin meni näin helpomman kautta!

 Laitan tämän hetkisestä tilanteesta kuvia, kun ehdin. Huomaa, että koulu alkoi, koska täällä ollaan oltu jo viikko kamalassa räkätaudissa! Vähän jo onneks elpymisen merkkejä, vaikka vielä aamulla aattelin, että kohta kuolema korjaa :D.
 Palaillaan!

ps. kurkatkaapa kiva arvonta beauty of life- blogissa; tosi hieno kube- valaisin tarjolla!

Ei kommentteja: