Heippa taas! Meillä koitetaan joka vuosi juhlia Halloweenia ja tänävuonna esikoisen 12- vuotissynttärit mentiin sillä teemalla.
Kakku herätti jälleen kerran ihastusta, ei nyt ulkonäkönsä mutta makunsa puolesta kyllä! Täytyy itsekin kehua, että on superhelppo ja maistuu taatusti, itse olen vielä niin laiska ollut viimeaikoina koristelemaan,että suosiolla oon tehny tästä naked caken:)

Tässä ohjetta gluteenittomaan kakkupohjaan, mikä on aina ihan paras! En juuri muulla ohjeella tee kakkupohjaa enää, koska tämä on osoittautunut parhaaksi. Ohje on Arlan nettisivuilta, mutta alkuperäinen resepti löytyy kuulemma Henskiksen hekumalliset herkut- blogista.
Gluteeniton kakkupohja
4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta ( Semper fin mix)
0,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka gluteenittomilla jauhoilla tai kookoshiutaleilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos siivilän läpi vaahtoon, sekoita varovasti. Sitten vaan taikina vuokaan ja paistele uunin alatasolla ( itse olen kyllä laittanut keskitasolle ja lopussa laittanut folion vielä päälle, jos alkanut tummumaan) puoli tuntia tai kunnes kakkupohja on kypsä. Kumoa, jäähdytä ja täytä.
Halloween- kakun täytteen idean sain Pirkka- synttärikakusta, mitä syksymmällä kokeilin ja hyväksi havaitsin täytteen helppouden, edullisuuden sekä oikein hyvän maun vuoksi. Vatkasin pari purkkia vispautuvaa soijakermaa, sekaan pari rasiaa vaniljatuorejuustoa ja sokeria maun mukaan( soijakerma on itsessään jo makeampaa kuin tavallinen kerma...). Tästä määrästä riittää kahteen väliin sekä reilusti kakun päälle. Väleihin vielä Pirkka- omenasosetta ja kostutin kakkupohjan vaniljasoijamaidolla( tämä tietty tulee ensin;)). Helppoo ja hyvää ja nopeeta!

Hauskaa halloweenin aikaa kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti