maanantai 21. kesäkuuta 2010

Kaikki on hyrskyn myrskyn- tai ainakin heikun keikun!

Meillä on keittiö, jälleen kerran, kuin pommin jäljiltä. Innostuin edellispäivänä vihdoinkin tekemään sitä "keittiöremppaa", eli maalaamaan noita pyökkisiä kaapinrunkoja valkeaksi. Vasta hiontavaiheessa, mutta huh sitä pölyä! Tavaroita on tietenkin siirretty paikasta A paikkaan B, ts. ovat pitkin tasoja ja siihen vielä sitten saarekkeen vakiovarustus päälle, eli poikien pikkulegot. Rehellisyyden nimissä pitää sanoa, että legot saisivat häipyä meidän huushollista kokonaan...Argh. Mutta laittelen köökistä kuvia, jahka jotakin valmista tulee. Tämän viikon urakka on hioa ja pohjamaalata ainakin tuon toisen seinän rungot, ehkäpä ehdin loputkin. Omassa pihassa on vanhoja, ihania kasveja. Juhannusruusut ovat kukkineet meillä jo pitkään, tänävuonna erityisen runsaasti vieläpä. En koskaan malttaisi leikata maljakkoon mitään, mutta eilen hain kuitenkin olohuonetta koristamaan noita "juhiksia" ja ruokahuoneessa onkin sitten syreenejä. Huumaava tuoksu, ihanaa!!


Loppukevennykseksi Ilmarin, melkein 2vee, unikaverit. Herra ihan itse asetteli möllikät saappaisiinsa;). Kuvassa siis Kisu ( eli Nipsu) sekä Ippa ( eli Barbababa). Näkyypä kuvassa saarekkeen verhoakin, jonka kiireessä siihen ompelin. On muuten paljon kivempi nyt, kun kattilat sun muut ei paista olkkariin asti.
Vihdoin muistin soitella jätefirmaan, että risulavan saa hakea pois, tuo sininen rumilus on varmaan jo juurtunut meidän pihaan. Sinne saatiin aika lasti ties mitä puuntynkään, mutta tämä maaperä on niin suotuisa ihan kaikelle näköjään ja uudelleen nuo kaikki tuntuvat jo pihan vallanneet. Onneksi ei olla turhan tarkkoja:). Nyt odotellaan Pappan kunnostamaa vanhaa lipastoa meille( ei hajuakaan mihin sen laitan) ja sieltä löytyi lisää akkunanpokia( näitä voisi jopa riittää myyntiinn asti, jos eivät ole ihan kamalassa kunnossa;))sekä aivan mielettömän ihana vanha ja valmiiksi valkoinen puinen puutarhakeinu! siitä puuttuu vaan jalat, mutta onneksi oma mies hallitsee metallityöt, niin ei siitäkään ole ongelmaa. Olen n imittäin haaveillut juuri samanlaisesta keinusta jo pitkään, tuo piti jo pari vuotta sitten hakea, mutta ei meillä ollut omaa peräkärryä vielä sillon, niin ei saatu kotiin asti. Lähistöllä erään talon pihassa on samanlainen ja talon emäntä( oletettavasti;))on maalannut keinun selkänojaan upean "vesileiman". Kerrassaan loistava idea! En aioi matkia kylläkään, mutta hieno se keinu kyllä on;)
Ihanaa viikkoa!!

Ei kommentteja: