maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kesäkukkia :)

Kyllä tuo piha jaksaa ilahduttaa! Tässä Juhannuksena otettuja kuvia, ensimmäinen kerta muuten tässä 11 vuoden aikana, kun juhannusruusu kukki vasta Juhannuksena! Yleensä kukinta ollut siinä vaiheessa jo vähän ohi. Ensimmäiset  amppelikukat kerkesin jo tappamaan( heh), mutta tää mustavalkonen värimaailma kyllä viehättää enempi, kuin ne alkuperäiset punaset. 
Vähän näkyy saunamökkiäkin, se toivon mukaan laitetaan muutaman viikon sisällä maan tasalle. Harmittaa vähän, niinkuin aina kun vanhoja rakennuksia puretaan, mutta kunto on todella huono. Siitä purkuprojektista sitten myöhemmin lisää, kun päästään tositoimiin. Viime kesänä  puiden kaatamisella alkanut pihaprojekti siis jatkuu tänä vuonna saunan purulla, pihan tasottamisella, kantojen poistamisella ja kai tohon jotakin soraa saa kuorma- autokaupalla tuoda :). Aita myös pistetään päreiksi, sekin alkaa olemaan jo sen verran entinen ettei ole järkeä säästää. Tilalle istutellaan sitten pensasaitaa ja syreeneitä.

 Pihaprojektiin kuului myös autotallin sokkelin rappaus ja maalaus. Tallin pystyttänyt rakennusfirmahan jättä hommat kesken ja niitä rästihommia ( mm. rännit, ilmastointi, lumiesteet...)ollaan pikkuhiljaa laiteltu. Saatiin Porin Vesivekiltä muuten rännit ja muut todella nopeasti ja hyvällä hinnalla, en voi kuin suositella. Pitää aina muistaa antaa hyvää palautetta, yleensä kaikki rakentamiseen ja remppaan liittyvät firmat kun saavat ( ja monesti ihan syystäkin) sitä negatiivista palautetta. Täällä kävi sitten ammattimiehet tsekkaamassa sokkelin ja lähtivät vaan päätään pudistellen pois. Ei kannata laittaa, niin iso homma että sen rahan suosittelivat laittamaan johonkin muuhun( varovainen hinta- arvio oli tuhansia euroja...). kuulemma niin päin puuta tehty, etteivät olleet ennen nähneet vastaavaa...No, onhan se ruma :/. Nyt kattellaan, mitä keksitään. todennäköisesti vedetään maali pintaan ja toivotaan ,että pihan laittamisen jälkeen sekin näyttäisi vähän siistimmältä. On kyllä ollut sellanen kovan onnen talli, ettei tosikaan, huh huh!

 Tänään Terraan siis maaliostoksille ja kohta onkin luvassa vähän ennen- ja jälkeen- kuvia tuunailuistani:)

Ei kommentteja: