keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Olohuoneen kevätpäivitys

 Heippa taas! 
 Tänään sain uuden maton olkkariin, vihdoinkin! Meillä on jo vuosia ollut olohuoneessa valkoinen ryijymatto, mitta tuli täyteen ja kun Ellokselta sai hyvän alennuksen, tilasin Tanger-maton sitten meillekin. Aivan ihana, vaihteeksi kuviointi matossa näyttää kivalta ja luonnonvalkoinen väri on onneksi lapsi-/eläinperheessä vähän armollisempi kuin puhdas valkoinen. Saa nähdä, miten käytössä sitten kulahtaa, en ole Ellokselta aiemmin tilannut mattoja, paitsi keittiöön jokusen muovimaton. 
 Pöytänä toimiva säilytysarkkukin näyttää mustana ihan sopivalta, meinasin sen jo sutia valkoiseksi kun jotenkin pisti silmään aiemmin. Taidan kuitenkin antaa olla:). Välillä sitä toivoo, että pikkusimmat kasvaisivat sen verran, että sais pöydällekin vaikka jonkun kynttilän... Nyt siitä vaan unelmoidaan, sillä kaksi pienintä repivät kaiken alas nanosekunnissa. Niin ne lapset vaan ovat erilaisia, kolmen vanhimman kanssa oikeestaan kaikki sai olla rauhassa paikoillaan niin kotona kuin kyläpaikoissa. 
 Niin, sohvakin on meillä vaihtunut jo parisen kesää sitten. Valkoinen Ektorp pääsi serkun hellään huomaan ja tämä Iskun punainen divaanisohva tuli ystävältä tilalle. Muuten ihan huippuhyvä sohva, mutta en ikinä koskaan halua missään olosuhteissa tollasta alcantaramaista verhoilua sohvaan tai yhtään mihinkään!! Pinnan " nukka" kun kuluu käytössä, siitä on todella hankala saada tahroja pois ja näyttää puhtaanakin tosi nuhjuselta. Välillä on tullut sitä Ektorpia ikävä, sai huoletta heittää päälliset koneeseen tarpeen vaatiessa. 
 Ihana kevät kutsuu jo pihahommiin; pensasaitataimia on tilattu metri jos toinenkin ja nurmikko odottaa istuttamistaan. Päädyin sitten norjanangervoon etupihalle ja marja- aroniaan muualle. Siinä on isännällä kaivamista, kun aletaan niitä istuttelemaan;). Nauttikaahan upeista keväisistä ilmoista, soon moro!

Ei kommentteja: