lauantai 3. huhtikuuta 2010

Inspiraatiota...

Tässä ollaan pikkusen koitettu lasten kanssa olla tossa pihalla. Sieltä lumen alta paltjastuu kaikenlaisia "aarteita", kuten rakennusjätettä, unhoon jääneitä lehtikasoja, leluja( suurin osa rikkinäisiä...)sekä tietenkin pieniä nokkosenalkuja. Istuteltiin pääsiäisen kunniaksi ruukkuihin narsisseja sekä helmililjoja, ihania väripilkkuja tuon kaiken mudan keskellä. Tänään taidetaan koittaa haravoida etupihalta syksyn lehdet pois, hävettää ihan kun kaikki aivan riipin raapin.
Etupihalla on myös sellanen epämääräinen pusikko, mikä on odottanut perkaamista jo vuosia. Kuusi on kaadettavien listalla, kasvaa ihan sähkölinjoihin kiinni. Vielä vaan ei ole vapaaehtoista metsuria ilmoittautunut:D. Samaisessa ryteikössä kasvaa rivistö isoja pajuja, joiden seassa on kauniita syreeneitä. Syreenit ilman muuta saavat jäädä, mutta pajut sais mun puolesta lähteä, sais vähän siistimmäksi tota kohtaa. En itse juurikaan välitä liian laitetusta pihasta, mieluummin sellainen rehevä ja romuromanttinen, missä muksuillekin piiloja, eikä pienet rikkaruoho- ja nokkoskasvustot haittaa.
Meille on ajettu tohon pihaan aikalailla soraa, eikä se oikeen miellytä. Ihailin eilen uusimman Viherpihan jutussa olleen vanhan talon kauniisti kivettyä pihaa...Olishan sellanen aivan ihana, mutta hintaa tulisi näinkin isoon plänttiin hieman liikaa:/. Samaisessa lehdessä oli kuitenkin ratkaisu meidän ongelmaan, nimittäin betonista itsevaletut pihalaatat! Vinkissä ne oli tehty isoja raparperin lehtiä hyväksikäyttäen ja näyttivät kuvassa just siltä, mitä haluan. Harmi vaan, kun meillä ei oo raparperia. Pitää mennä naapureille kerjuulle:)

2 kommenttia:

Arja kirjoitti...

Täällä ei voi vielä tehdä ulkona mitään, lunta on niin paljon :-((
Mukavaa maanantaita!

Elisa kirjoitti...

toivottavasti lumet on jo sulaneet sielläkin!